Stabil start på säsongen

Säsongen 2024 är igång och det ser bra ut. Elittävlingarna i Skåne under påskhelgen gav positiva besked och samtidigt har vi rekordmånga lag i kommande stora stafetter.

Under påskhelgen genomfördes årets första tävlingar i Swedish League och även första stafetten i den så kallade stafettligan. Laget  Jesper Lidmar, Mattias Kallhauge och Simon Hector visade att vinterträningen varit bra och att resultat på förra veckans Måsenstafetten (5'e plats) inte var en tillfällighet. Vi är på en ny nivå och konkurrerar nu med etablerade elitklubbar. Stafetten gav en 16'e plats i absolut högsta konkurrens, bara sekunder från top-10. Andralaget imponerade också. I de individuella tävlingarna visade Simon Hector att han hör hemma i toppen och åkte hem med en fjärde och en femte plats i högsta konkurrens. 

Nästa helg med värdetävlingar är om två veckor. Då avgörs dels natt SM och dels Stigtomtastafetten.

Några veckor senare är det 10Mila och vi har 12 lag anmälda, spridda över ungdom, dam och herr. Vi befäster en stor bredd, inte minst genom att ha fem ungdomslag. Till Jukola i juni har vi 9 lag anmälda, vilket troligtvis är rekord. Vi fortsätter växa både på bredd och elit!

Skapad: 2024-04-02 17:23:13 av Jörgen Hector