Senaste nytt från styrelsen, november 2023

Styrelsearbetet under hösten har fortsatt precis som planeringen inför 2024. Denna gång fokuserar vi på de personella resurserna istället för de ekonomiska och några av de saker klubben har framför sig på både kort och lång sikt.

 

Styrelsen behöver din hjälp!

Styrelsen söker medlemmar som vill hjälpa till att undersöka två för klubben viktiga områden:

1. Medlemsavgifter: Se över hur Snättringes modell för medlemsavgifter kan se ut i ett rättviseperspektiv samtidigt som man säkrar det ekonomiska behovet. 

2. Funktionärsresurser: Hur kan vi jobba med funktionärsresurser av interna och externa arrangemang, allt från att stå på Midnattsloppet till att stå i caféet på torsdagar. Hur gör vi det enkelt för medlemmar att hjälpa till och att inte några få överbelastas?

Är du intresserad av att hjälpa till att undersöka detta? Hör av dig till Mats Hainke för 1. Medlemsavgifter och till Jörgen Hector eller Cissi Norell för 2. Funktionärsresurser. 

 

Samverkan inom Stockholmsdistriktet

I samband med att O-Ringen kommer till Stockholm 2027 så har Stockholms orienteringsförbund börjat jobba med hur vi långsiktigt kan dra nytta av O-Ringen och även stärka samarbetet mellan klubbarna, ex. Hur man kan sprida goda exempel som andra klubbar kan utnyttja och ta efter. På senaste styrelsemötet var representanter från StOF med och vi diskuterade de styrkor och utmaningar som Snättringe har och hur vi ser på samarbetet inom distriktet. 

Ett exempel är att Snättringe är framgångsrika med vår ungdomsverksamhet och att göra enkla arrangemang, vilket vi kan dela med oss av, samtidigt som andra föreningar har en väldigt bra dialog och stöd från kommunen där Snättringe kan lära sig för att stärka våra kommunrelationer. Tanken är att O-Ringen kan bli en språngbräda som går i linje med den långsiktiga vision, kompassriktning 2030, som gäller hela orienteringssverige. 

 

Hittaut 2024

Hittaut har varit framgångsrikt även 2023 med över 1 200 deltagare lokalt. Till 2024 kommer Torbjörn som driver Hittaut att anpassa konceptet något så att det blir färre checkpoints i våra stora skogsområden till förmån för mer närskog som gör tröskeln lägre för fler att vara med. Dels kommer det underlätta för Para-Hittaut, personer som behöver rulla och inte kan ta sig till otillgängliga checkpoints i skogen, och dels kan vi kombinera Hittaut bättre med Naturpasset.

Uppdaterad senast: 2023-12-01 22:56:03 av Oskar Forsberg

Skapad: 2023-12-01 22:55:30 av Oskar Forsberg