SM-guld och fler bra placeringar

SM-guld till Simon Hector när SM i Medeldistans avgjordes idag i Hallsberg! Även Vilma Karlsson placerade sig bra och kom sjua i D18. Stort grattis till båda!

Idag avgjordes SM i medeldistans i Hallsberg. Efter ett enkelt och snabblöpt kval väntade en svårare final. Banan bestod av kluster med korta sträckor varvat med några långsträckor däremellan. SSK ställde upp med sju löpare i juniorklasserna.

Bäst av alla lyckades Simon Hector i H20. Redan i inledningen tog han ledningen och sedan släppte han den aldrig. Isac von Krusenstierna var egentligen den enda löparen som hotade men fick se sig besegrad med 16 sekunder av Simon. Starkt av Simon att komma tillbaka efter att ha blivit diskvalificerad förra veckan (då han tog/fick fel karta i starten), och att hålla ihop det hela vägen till seger. Detta innebär Simons femte raka medel-SM guld i juniorklass, han tog sitt första redan som sextonåring. Stort grattis Simon, mycket imponerande!

Även Vilma Karlsson imponerade och tog sjundeplatsen i D18, endast 2.19 efter segrande Isa Envall (IK Hakarpspojkarna). Jättebra jobbat och stort grattis!

Frida Hector tog sig till A-final i D18 men väl i finalen blev det lite tuffare och hon slutade 33:a. Men bra jobbat att ta sig till A-finalen.

I B-final kom Kristina Tedhamre 8:a i D18 och i C-final var Ivar Lidström Lauri starkast och kom 5:a. Johan Calleberg kom 9:a och Tobias Karlsson 27:a.