Het Junimånad för SSK

Kanske Juni var lite väl het, på Venla Jukola var det svårt att hålla huvudet kallt o kanske vi spände bågen allt för mycket denna gången, allt om detta i nyheten om Jukola. Vad som är glädjande är att vi sakta men säkert blir en bredare och bättre trupp. Många bra race i den finska skogen som erbjöd överraskande svår orientering i grönområdena.

Vi har även hunnit med ett Ultra-SM och ett veteran Ultra-SM. Vi hade fyra löpare på startlinjen på Ultra-SM och en hel del SSKare som sprang publiktävlingen. Det var rejält utmanande banor med mycket orientering i sluttning med varierande sikt. I H21 låg Simon länge med i täten och orienterade säkert, men kunde inte riktigt hålla uppe intensiteten i den sista tredjedelen av loppet och var till sist inne som 9:a. Imponerande kraftansträngning med 25km i tuff tekninsk terräng. GPS tracks finns här: https://www.tulospalvelu.fi/gps/20230624SMUltraH21/

Isak gjorde ett bra tekniskt lopp i H20 och var med i tätstriden. Han blev 4:a en dryg minut efter segraren. Molly blev 20:e och Hannes behövde bryta på grund av en skada i vaden. 

Nu ser vi fram emot Juli med JWOC i Rumänien för Peleg (2-4:e Juli) och WOC i Schweiz (11-16:e Juli) där Simon är reserv på medeldistansen. Vi håller tummarna och glädjs också åt att Simon är uttagen till världscupen i Tjekien i början på augusti.

Just nu pågår en hel del härliga orienteringsläger, ett gäng 13-16 år ungdomar är tex på Rikslägret i Idre. Het OL sommar på er alla!  Träningskommittén via Stefan 

 

 

Uppdaterad senast: 2023-07-01 09:33:40 av Fredric Johansson

Skapad: 2023-06-30 11:33:01 av Stefan Svensson Gelius