Teknikträning

Plats:
Segeltorps IP
Datum:
2024-04-30 (2 dagar sedan)
Tid:
18:00

Teknikträning någonstans i södra Stockholm för orange, violett och svart nivå. Alla är välkomna, träningen passar alla som springer orange bana och uppåt. Utmärkta teknikträningar för elitlöpare också! Alltid med ett genomtänkt syfte och med uthängda kontroller. 

Samling (OBS ÄNDRING): 18:00 vid Segeltorps IP södra parkeringen, Kungens Kurva. Se karta: https://maps.app.goo.gl/KJRtPt72Ev9SkNvf9. Glöm inte Easypark! 

Det går smidigt att cykla längs brandvägen från Källbrink!

Tidigare stod det här Långängen, men vi byter till Segeltorps IP som samlingsplats pga valborgsfirande vid Långängen. Men (typ) samma banor!

Samåkning: Vi ses 17.30 vid Huddinge C, bussterminalen ELLER 17.35 vid Källbrinksskolan (välj själv det som passar bäst). Skriv till David på 070 437 65 81 så vi vet att du ska med.

Banor och kartor:
Svart: Hela banan 9,6 km (avkortningsbar, slingor)
Orange: 3,1 km.

Svart bana i skala 1:7500 eller 1: 15 000.
Orange bana i skala 1:7500 eller 1:10 000.

Övning:

 Banor med långdistanskaraktär. Långdistans innebär längre vägvalssträckor. Förutom att välja vägval är det minst lika viktigt att utföra vägvalet bra. Att förenkla och inte läsa på allt är viktigt för att kunna hålla ett bra flyt och då också en högre fart. Utmana dig själv; hur mycket måste du egentligen läsa på? Ta gärna hjälp av en ledare innan start för lite tips om du känner dig osäker på vad som är bra att se på en sträcka!

Förhoppningsvis finns träningen på Livelox efteråt, då kan du kolla och se både om själva vägvalet var bra, men också hur utförandet var.

Eftersom vi tränar långdistans så erbjuds svart bana i skala 1:15 000 och orange bana i skala 1:10 000 (förutom 1:7500), det är ju ändå det man får på tävling så det är bra att öva på!

 

Träna själv: Kontakta David Hector för att få kartan för egen utskrift. Banan sitter vanligtvis ute hela veckan!

Om denna sida är tom så har informationen om veckans träning inte lagts upp riktigt ännu. Vi försöker lägga ut info senast söndagen innan, helst tidigare än så. Men ibland kommer det senare, tyvärr.