Årets ungdom och andra utmärkelser

I samband med Ungdomsavslutningen i helgen uppmärksammades Snättringes ungdomars framgångar. Några ungdomar (och en ungdomsledare) uppmärksammades lite extra med fina priser sponsrade av klubbens klädmärke Noname.

Årets Ungdom

Den som uppmärksammas i år är en ungdom som visar att orientering är något som tar tid och kräver långt engagemang - inte bara under ett år utan flera. För den här personen har det inte handlat om att bli bäst utan om att hitta glädjen i idrotten, delta aktivt på träningarna och vara en del av hela gruppen. På det sättet har årets ungdom både varit en förebild och som genom kontinuerlig utveckling kommit till en punkt där orienteringen inte bara är en fritidssysselsättning.

Hon är en passionerad orienterare som alltid ser det roliga och knasiga i situationer. Och knasiga saker händer, på upplopp flyger skor och mammor trycks djupt ner i dyn. Hon har själv plockas upp ur djupa hål, hon har jagats av hundar. Men inte rädds hon något av detta, nej det är bara att kämpa på , natt lampan på, och om sällskapet är rätt går det att dygna ett 10mila eller två.

Priset till Årets Ungdom går till Kerstin Christie

 

Årets 25mannaräddare

För första gången ställde Snättringe 5 hela 25-mannalag på startlinjen - eller? För just vid starten höll det på att att ta slut då det saknades en löpare till första sträckan - en lång sträcka där topplagen sätter in sina elitlöpare. Att som 13-åring ställa upp, plocka upp en karta i skala 1:10 000 för första gången på en tävling och inte bara ta sig i mål utan dessutom göra på ett strålande sätt är både modigt och inspirerande.

Årets 25mannaräddare är Isak Wimmer

 

Årets utveckling/inspiration

De flesta som tränar gör det för att de vill bli bättre på det de gör. Vad man vill utveckla är något som är upp till var och en men det viktiga är att ge sig själv rätt förutsättningar. Den som vi uppmärksammar i år är en person som ger allt för att vara med på så många träningar som möjligt. Missar man bussen får man springa i full fart för att hinna till intervallträningen! Det engagemanget smittar av sig och förutom sin egen utveckling får det hela gruppen att utvecklas. Därför är årets utveckling och också årets inspiratör!

Årets Utveckling/inspiratör är Truls Ågren

 

 

På avslutningen delar också ungdomarna ut ett pris till Årets Ungdomsledare. Detta år med följande motivering:

Du är alltid positiv och glad, och kan få vem som helst att skratta på sekunder. Du hjälper inte bara till genom ditt goda och upplyftande humör, utan hjälper också till varje gång som någon behöver skjuts, du är med på varje träningsläger och anstränger dig på varje vanlig träning. Du är en riktig trygg person, och man kan alltid lita på dig. Du är riktigt engagerad i oss ungdomar, och för allt ditt hårda arbete förtjänar du verkligen detta pris.

 Priset till Årets ungdomsledare går till David Hector

 

Till sist ett stort tack till alla ungdomar i Snättringe för all glädje och fina resultat under året, inte minst segern i Ungdomsserien för andra året i rad! och ett stort tack till Noname för att ni skänker priser. 2024 kör vi igen! 

//Ungdomsledarna

 

 

 

Uppdaterad senast: 2023-12-01 10:05:25 av Fredrik Starenius

Skapad: 2023-11-30 13:49:00 av Fredrik Starenius