Teknikträning

Plats:
Högmora, rondellen
Datum:
2024-04-09 (23 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: 18:00 vid Högmora, vid infarten till Högmora från Ågestavägen. Se karta: https://maps.app.goo.gl/4YegJivxy3K2uN2X8 

Obs! Parkera tätt, annars finns det risk att alla inte får plats!

Samåkning: Vi ses 17.35 vid Huddinge station, bussterminalen, för alla som behöver skjuts till träningen! Skriv till David på 070 437 65 81 så vi vet att du ska med!

Banor och kartor:

Svart: 7 km, avkortningsbar till 5 km eller 3 km
Orange: 3 km eller 3,3 km (båda på samma karta)

Skala 1:7500 för båda banorna. Kontrollerna markerade med små skärmar.

Övning: Momentbana  där de olika terrängtypernas karaktär utnyttjas, långa banan är en riktig utmaning då den delvis går i starkt kuperad terräng. Den svarta och orange banan har samma moment inledningsvis. Nedan kan ni läsa om de olika momenten.

1. Korridor
Start med en lätt uppvärmningskorridor ta det lugnt och kom in i orienteringen. Ta de lugnt och kom in i korridoren. Hitta trappan ner mot Ågestavägen och ta det lugnt över vägen, det är mycket trafik denna tid på dygnet


2. Kontrollplock
Småkuperat område med kontrollplock som inleds och avsluta med kontroller på skrå. På Svarta banan är denna del på kurvbildskarta. Kontrollplock kräver bra kartkontakt - försök hitta att hitt flytet och fokusera på säker in och utgång från kontrollen. Finns mycket tid att vinna genom att ha koll på hur du ska gå ut mot nästa kontroll

3. Tempoväxling och vägval (orange)
Längre sträckor i storkuperad terräng. Mycket detaljer men det går att förenkla genom att använda de stora höjdåsarna och stråk mellan höjderna. Planera sträckan efter din förmåga.

4. Kuperad terräng (extra slinga orange)
Extra slingan har kontroller på violett nivå. Stark kupering och mycket detaljer. Studera kartan noga så att du hittar de stora stråk och höjder som förenklar kontrollerna.


5. Svartbana Tempoväxling, vägval i kuperad terräng
Avslutning av Svart bana samt bana efter kartvändning går i starkt kuperad terräng. Spring gärna två och två och prova olika taktiker rakt på eller runt. Denna del av övning är mycket lik det som väntar på 10mila i Nynäshamn.

Kartor och närvaro: Lars Helander

Träna själv: Kontakta David Hector för att få kartan för egen utskrift. Banan sitter vanligtvis ute hela veckan!

Om denna sida är tom så har informationen om veckans träning inte lagts upp riktigt ännu. Vi försöker lägga ut info senast söndagen innan, helst tidigare än så. Men ibland kommer det senare, tyvärr.